2016 - Daniel Kane

Illusionisten Daniel Kane fick stipendium.

 

I samband med revysoarén ”Minnenas Stig” i Församlingshemmet i Horndal i lördags den 2 juli, så delades det andra stipendiet till revyprofilen Stig Ernst Söderkvists minne ut. Det blev illusionisten Daniel Kane från Örebro, född och uppvuxen i Karlskoga, som fick ta emot stipendiet och en check på 20 000 kronor.

 

Daniel började att trolla redan som sjuåring efter att ha sett reklam för en trollerilåda på TV. Intresset för trolleri växte starkt under mellanstadiet då Daniel fick trollkarlen Mr. Polo som lärare, som varit både svensk och nordisk mästare i trolleri. Daniel har sedan han slutade gymnasiet försökt och lyckats att försörja sig som trollkarl. Idag är Daniel en av Sveriges mest bokade trollkarlar.

 

Motiveringen till stipendiet löd: ”En sann och hårt arbetande underhållningsentreprenör, som inte lämnar något åt slumpen i sin strävan att skapa en sann illusion. I motiveringens argument finns inga mot, bara för. Förträfflig, förbluffande, försvinnande, förtrollande.”

 

Daniel kunde själv inte närvara vid revysoarén, på grund av jobb, men medverkade i en film där han några dagar tidigare fick ta emot stipendiet, berättade om sig själv och bjöd Horndalspubliken på några tricks.

 

I föreställningen ”Minnenas Stig” som utöver stipendieutdelningen bjöd på många skratt, mycket musik och en hel del tillbakablickar på Stig Söderkvists revykarriär, så medverkade ett flertal gamla medlemmar i Horndalsrevyn. I föreställningen gästspelade också revylegenden Lasse Kjell från Uddevalla.

 

Läs mer om Daniel Kane på: danielkane.se

 

Från vänster på bilden: Lena Gunhamre, Daniel Kane och Mats Eklund. Lena Gunhamre och Mats Eklund är stiftelsens kassör, respektive ordförande.

Här nedan kan du se filmen från utdelningen av stipendiet:

____________________________________________

 

© 2016 Stiftelsen Stig Ernst Söderkvists Minnesfond