2014 - David Johansson

David Johansson blev den förste stipendiaten

 

I samband med revysoarén ”Minnenas Stig” i Församlingshemmet i Horndal, lördagen den 5 juli 2014, så delades det första stipendiet till revyprofilen Stig Ernst Söderkvists minne ut. Det blev David Johansson, 23 år, från Nylandet i Horndal som fick ta emot stipendiet och en check på 15000 kronor. David har precis avslutat sin musikalartistutbildning på Performing Arts School i Göteborg och kommer under sommaren att sätta upp ett par föreställningar i sin hembygd där David står för både regi och manus. Bland annat ska man även i år spela hans dramatisering av Carl Larssons i By novell ”Flygartyskorna” i By kyrka under ”Slånkvicku”.

 

Motiveringen till stipendiet löd: ” Med ett starkt brinnande intresse, en stor nypa talang och en tillsynes aldrig sinande entusiasm visar vår förste stipendiat prov på ett brett sceniskt spektrum. Sång, dans, agerande, skrivande och regisserande är några av strängarna på hans unga konstnärliga lyra och vi är förvissade om att han kommer att låta tala om sig i framtiden.”

 

I föreställningen ”Minnenas Stig” som utöver stipendieutdelningen bjöd på många skratt, mycket musik och en hel del tillbakablickar på Stig Söderkvists revykarriär, så medverkade ett flertal gamla medlemmar i Horndalsrevyn. I föreställningen gästspelade också Maths Lundholm, Karlskoga och Lars Sigvard, Gävle.

 

Ståendes från vänster: Mia Ringblom-Hjertner, Marie Henriksson-Jalonen, Jonas Bivelöv, Maths Lundholm, Mats Marcus, David Johansson, Ulrika Johansson, Mats Johansson och Ann-Christin Hiebsch. Ståendes på knä från vänster: Lars Hjertner, Mats Eklund och Kerstin Bohlin.

____________________________________________

 

© 2016 Stiftelsen Stig Ernst Söderkvists Minnesfond